محتوای دوره
نقشه راه آموزش دوره مدیر محتوا
0/3
مدیریت پروژه محتوایی
مدیریت فرآیند محتوایی
مدیر محتوا
درباره درس

یک سازمان یا تیم محتوایی چه اجزایی دارد؟

چگونه باید ساخته شود؟ 

وظایف و عملکردها و نیازهایش چیست؟ 

در این مجموعه دروس می‌کوشیم برای این سؤالات پاسخ دهیم. 

به طور کلی، کسب و کارهای دیجیتال، در تمام طول عمرشان، ممکن است از بازاریابی محتوایی به دو شکل در «بازاریابی» بهره ببرند. 

الف – زمانی که منابع درآمدی کسب و کار از فروش و ارائه محتواست (مانند سایت‌های آموزشی، مجلات آنلاین و امثالهم)

ب – زمانی که منابع درآمدی کسب و کار از طریق فروش محصولی غیر از محتواست که محتوا در این میان به افزایش فروش، برندسازی و بازاریابی کمک می‌کند. 

در هر دو حالت استراتژی‌های محتوایی، سازمان‌دهی تیم محتوا و نیز وظایف مدیران محتوا متفاوت می‌شود. هر چند وظایف مدیران محتوا تقریبا کمترین تغییرات را در این دو سیستم نشان خواهد داد و استراتژی محتوا و سازمان‌دهی تیمی است که بیشترین تغییرات را به خود می‌بیند.

اگر با ادبیات و نگاه پولیتزی و رز (Killing Marketing, 2018) بنگریم، آن‌گاه باید جایگاه مهمی برای ساختن ماشین محتوایی الف در سازمان‌ها قائل شویم. این دو معتقدند در همه سازمان‌ها، دپارتمان بازاریابی باید به سمت دپارتمان بازاریابی محتوایی تغییر نقش دهد و تمام وظایف بازاریابی و فروش و برندسازی از طریق بازاریابی محتوایی انجام گیرد. 

هر چند چنین ساختاری بسیار ایده‌آل است، اما به تجربه، در سازمان‌های دیجیتال ایرانی هنوز جایگاهی ندارد و شاید روزی برسد که با گسترش فرهنگ بازاریابی محتوایی و «بی شمار» نتایج ملموس آن، سازمان‌ها قانع شوند به سمت این ساختار حرکت کنند. 

به هر حال ما در این درس، هر دو ساختار را از نزدیک بررسی می‌کنیم، منابع انسانی مورد نیازشان را با همدیگر بحث می‌کنیم و شرح شغلی و فرآیندهای کاری را شرح می‌دهیم. 

برای فهم بهتر این دروس، از مفاهیم «سازمان‌دهی» و «رفتار سازمانی» هم بهره گرفته‌ایم که اگر قصد مطالعه بیشتری دارید، می‌توانید به منابع هر درس مراجعه کنید.

در نهایت ما دو ساختار مختص «رشد» و ScaleUp هم به شما معرفی می‌کنیم که خواندنشان ضروری نیست، اما دانستنشان کمک می‌کند در سازمان‌دهی دچار اشتباهات عدیده نشوید. این دو ساختار، کارخانه دیجیتال و حلزون مکنزی هستند که برای افزایش سایز و رشد کسب و کار به کار می‌روند. در نهایت تجربه‌ای از شکست ساختارهای یاد شده در یک کسب و کار ایرانی به عنوان مطالعه موردی به شما ارائه می‌شود که موضوع رشد و توسعه دپارتمانی با ساختارهای یاد شده برایتان کاملا جا بیفتد. 

 

 

به گفتگو بپیوندید